Over Joep

Biografie

Jong geleerd

De weg naar de top is lang en kostbaar. de gevestigde namen in de sportwereld krijgen vaak alle sponsorhulp die ze nodig hebben, maar voor de sporters die aan het begin van hun carriere staan wordt er maar weinig gedaan.

Mijn naam is Joep van Limpt, 16 jaar en ik kom uit Eindhoven.

Ik beoefen Taekwondo sinds mijn vierde. Vanaf mijn 12e ben ik het internationale circuit in gegaan met als hoogtepunt een derde plaats op het EK taekwondo voor cadetten in 2021.

Ik zoek naar ondersteuning voor mijn ultieme doelen als topsporter te beginnen met het EK junioren in Estland, daarnaast het EK onder 21 eind 2023 en het WK voor junioren in Zuid-Korea medio 2024

Mijn prestaties tot nu toe:

  • Nationaal Kampioen bij de junioren
  • 23 gewonnen medailles op internationale rankingsevenementen
  • Bronzen medaille op het EK cadetten in 2021
  • nr1. tot 33kg bij de cadetten van de worldtaekwondo European ranking 2020
  • Nr1. tot 41kg bij de cadetten van de worldtaekwondo European ranking 2021
  • Nr3. tot 45 kg bij de junioren van de worldtaekwondo European ranking 2022

         (zie resultaten).

Ik volg een HAVO opleiding middels het LOOT-traject in Eindhoven, dat geeft mij de ruimte om mijn sport beter te combineren met school.

Om mezelf te pushen en te ontwikkelen als atleet train ik 6 dagen in de week, waarbij ik enkele dagen per week dubbele trainingen afwerk, denk aan stabiliteit,- kracht en taekwondo trainingen. In dat kader ben ik dit seizoen ook overgestapt naar de Internationale Taekwondoschool Keumgang in Diest Belgie. Mijn trainingen combineer ik tussen mijn club, de nationale selectie op het vechtsport centrum in Rotterdam en het RTC in Eindhoven. Ik heb dus heel wat reistijd in een week.

Ik steek nu ongeveer 16 -22 uur per week in mijn trainingen. Ik word daarbij ondersteund door verschillende trainers. Naast trainingstijd ben ik veel tijd kwijt aan reizen. Ik train op meerdere plekken om mezelf 100% te ontwikkelen en kom op locaties door heel Nederland, België en Duitsland.

Mijn ambities en ontwikkeling gaat gepaard met hoge kosten, denk aan trainingskampen, internationale toernooien, inschrijfgelden, reiskosten, vliegtickets en overnachtingen

Hier zoek ik ondersteuning in en alle hulp is welkom.

Hoogtepunten

2023
Croatie open, met alle Nederlanders
2022
Wereldkampioenschappen , Sofia Bulgarije
2021
Goud op Dutch open 2021
2021
Brons op Europees kampioenschap Cadetten -41 kg
2020
Nummer 1 op WT world ranking -33 kg
Vorige slide
Volgende slide

Wat is Taekwondo?

Letterlijk vertaald betekent taekwondo: “Tae” voet, “Kwon” hand of vuist en “Do” de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid. Taekwondo is een dynamische sport voor jong en oud.

Taekwondo is sinds 1998 een olympische sport en mijn ultieme doel is deelname aan de olympische spelen van 2028 in Los Angeles.